Kik vagyunk és mit csinálunk:
A Sarasotai Magyar Fesztivál létrehozója és szervezője a Global Friendship Foundation.
A Magyar Fesztivál célja összekötni a diaszpóra magyarságot és magyar származású amerikaikat a helyi közösséggel és Magyarországgal egyaránt.
A fesztivál célja, hogy támogassa a nemzeti és kulturális diverzitást, összekösse a különböző generációkat, és megosztva a magyar kultúrát és hagyományokat hozzájáruljon a helyi közösség egységéhez.

A minden évben megrendezésre kerülő Sarasotai Magyar Fesztivál által sok ember számára elérhetővé válik a gazdag magyar kultúra. Talán szükségtelen is mondani, hogy a kulturális gyökerekhez való tartozás és annak ilyen módon való megújulása pedig elengedhetetlen azon magyarok számára, akik Florida nyugati partjain élnek.

Ez a két napos rendezvény tulajdonképpen a magyar kulturális örökség ünneplése, különböző játékok, zene, bemutatók, előadások, és természetesen a magyar konyhán keresztül. A programok fő célja a magyar kultúra ápolása, illetve Magyarország és az Egyesült Államok közötti személyes és kulturális kapcsolat erősítése.

A Magyar Fesztivál 2007-ben kezdődött egy helyi klubban, egy zenésszel, 5 árussal es körülbelül 300 látogatóval. Mivel minden évben egyre nagyobbra nőttünk, 2010-ben nagyobb helyszínre költöztünk.
Jelenleg a Sarasota Fairgrounds ad nekünk otthont, amely egyben lehetővé teszi, hogy több mint 80 ezer négyzetméteren, és több mint 1000 parkoló hellyel várjuk a látogatókat. Évente 5-7 zenészt, zenekart hívunk meg, és több mint 20 árus csatalakozik hozzánk. Jelenlegi látogatottságunk közel 4000 fő.

Úgy gondoljuk, hogy megfelelő tapasztalattal és szakertelemmel szervezzük ezt az eseményt, és tesszük ezt egy maroknyi önkéntessel, baráttal, családtagokkal, akik osztják és támogatják célkitűzéseinket és terveinket.
Köszönjük mindenki kemény munkáját!