Palmetta zenekar

A Palmetta zenekar mottója: Ismerd meg a múltad, építsd a jövőt!
A zenekar immár 10 éve a magyar nemzet egyedülálló népdalkincseiből válogatva kemény, rockos és lágyabb akusztikus hangszerelésben komponálja a népi hagyományos kiejtésben lévő népdalokat. A modern rockzene és a hagyományőrzés összeillesztésével kívánjuk eljuttatni olyan rétegekhez is a népdalainkat, akik nem hallgatnak autentikus népzenét, ezzel is életben tartva a magyar kultúra ezen részét!
A Palmetta Zenekar 2008-ban alakult, egyedi stílust alkotva, a hagyományőrző népi rockot. Rockzenei alapokra hangszerelt népdalok, melyekhez vizuális élményként a színpadon 3 pár néptáncos a dal megfelelő tájegységének népviseletében táncol.
A legismertebb népdalokat is feldolgozzuk, mint az Indulj el egy úton…, Tavaszi szél vizet áraszt…, de nagyon fontos missziónk a kevésbé ismert népdalok közismertté tétele is!

Akusztikus hangszerelésű produkciónkkal már 2012. óta örvendeztetjük közönségünket!
2014-ben életre hívtuk a Palmetta Interaktív Gyermekprodukciót nem csak gyerekeknek!
Zenekari tevékenységeinket túlnőve 2016-ban megalapítottuk A Palmetta a Magyar Népi Kultúráért Egyesületet.
Röviden összefoglalva nemes és hagyományőrző törekvéseinket:
-a Kárpát-medence magyar népi kultúrájának – néptáncok, énekek, versek, mesék, népi gasztronómiák, életmódok, népviseletek – gyűjtése, ápolása, továbbadása céljából fellépések, turnék, koncertek, interaktív gyermekműsorok, előadások szervezése, gyermek- és családi táborok létrehozása, – Hanglemez készítés és kiadás.

Öt nagylemezünk és egy koncert DVD-nk jelent meg az elmúlt 10 évben, rock, akusztikus, és népi gyermekdalokból álló gyermeklemez is, mely hamarosan Aranylemez!

2018. a jubileum és a jótékonyság éve a Palmettának! A Böjte Csaba atya által üzemeltetett Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatjuk egész évben jótékonysági koncertekkel a gyermekotthonok lakói számára, adománygyűjtéssel koncertjeinken, valamint rendezvényszervezőkkel összefogva! Ehhez még bárki csatlakozhat!

„Bolond vónék, ha búsulnék,
ha a búnak helyet adnék…” népdal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *